Слънчево зареждане - соларен паркинг в сърцето на града!

Слънчево зареждане - соларен паркинг в сърцето на града!

Българска фотоволтаична асоциация, заедно с Eco Mobility и Drag, организира кампанията, в рамките на която ще бъде изграден соларен паркинг, позволяващ зареждането на електрически скутери, електрически велосипеди и всякакви алтернативни превозни средства.

Заповядайте да разгледате инсталацията. Ще можете да тествате различни модели електрически велосипеди и електрически скутери.

„Слънчево зареждане” цели да покаже на столичани как две нови технологии могат да бъдат съчетани за оптимално оползотворяване на екологична енергия за чисто придвижване и здравословно бъдеще. Организаторите от Българска фотоволтаична асоциация имат амбицията подобни конструкции да бъдат поставяни из цялата страна, а произведената енергия да бъде използвана не само в транспорта, но и във всички сфери на живота.

Освен целодневен тест драйв посетителите ще могат да се възползват от велосервиза, в който механиците от Drag ще поправят безплатно колела. Междувременно всеки нуждаещ се ще може да използва соларното електричество например за зареждане на телефон или таблет. Всяка вечер инсталацията ще се преобразява в платформа за представяне на екологични проекти, а на 20 септември ще бъде превърната във велокино на открито. 


Коментари